Świadome Śnienie
Moderatorzy: admin, marcelus, filip
Re: Świadome Śnienie
Przeczytałem dwie książki Adama Bytofa: "Oneironautyka" i "Jasność" i dużo wspomina o medytacji, testach rzeczywistości, bardzo dobra jest też autosugestia do osiągnięcia świadomości, ale musi to wejść w nawyk. Można stosować przeróżne techniki, przy czym wymagają dużo pracy, a nie które budzenia się nad ranem i robienia czegoś co wymaga koncentracji przez 15-30min - ja nie dałem rady 

"Wiedza, gdzie znaleźć informację i jak ją wykorzystać - to sekret sukcesu."
Ja mam sny bardzo kinestetyczne, więc podejrzewam, że takie odczucia też by były dla mnie baaardzo przyjemneLogik pisze:Próbowałeś?Z tego seksu tak nie rezygnuj. W czasie snu wszystko odczuwa się 10x bardziej...![]()

"(...) ich mach mir die Welt, widewide wie sie mir gefällt." 

Może za dużo emocji? Jeśli tak to musisz się przyzwyczaić.Lex pisze:Ja mam sny bardzo kinestetyczne, więc podejrzewam, że takie odczucia też by były dla mnie baaardzo przyjemneLogik pisze:Próbowałeś?Z tego seksu tak nie rezygnuj. W czasie snu wszystko odczuwa się 10x bardziej...![]()
Tylko jak do tego doprowadzić? bo ja się budzę już po pocałunkach

"Wiedza, gdzie znaleźć informację i jak ją wykorzystać - to sekret sukcesu."
.
Ostatnio zmieniony pt gru 02, 2016 3:29 pm przez kasica, łącznie zmieniany 1 raz.
Szkoda tylko, że po "grze wstępnej" się kończy 
Swoją drogą tak sobie myślałem jak łatwo (zazwyczaj) w snach robić to co chcemy i co właściwie sprawia, że nie robimy tego w rzeczywistości?

Swoją drogą tak sobie myślałem jak łatwo (zazwyczaj) w snach robić to co chcemy i co właściwie sprawia, że nie robimy tego w rzeczywistości?

.
Ostatnio zmieniony pt gru 02, 2016 3:29 pm przez kasica, łącznie zmieniany 2 razy.
- Prometeusz
Dokładnie - poczucie kontroli pcha nas do działania. Tak samo jak dobry donżuan - będzie szukał kontaktu z kobietami, bo ma umiejętności które pozwalają mu w pewien sposób opanować sytuacje. 
A co do snów, to trzeba po prostu trenować. Świadome śnienie to umiejętność której opanowanie wymaga czasu.

A co do snów, to trzeba po prostu trenować. Świadome śnienie to umiejętność której opanowanie wymaga czasu.
Taki jest kres wszelkiego gejdżu: wola gejdżowania.
Fajne określenie - donżuan.Prometeusz pisze:Dokładnie - poczucie kontroli pcha nas do działania. Tak samo jak dobry donżuan - będzie szukał kontaktu z kobietami, bo ma umiejętności które pozwalają mu w pewien sposób opanować sytuacje.

A jak się określa kobietę, która wyrywa mężczyzn w celach erotycznych?

Dokładnie. Śnić świadomie to by się się chciało, ale trenować, to już niekoniecznie.Prometeusz pisze:A co do snów, to trzeba po prostu trenować. Świadome śnienie to umiejętność której opanowanie wymaga czasu.

- Prometeusz
Może kobieta lekkich obyczajów? 

.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 7:15 pm przez marcel, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ale kobieta ciężkich obyczajów, a nawet żelaznych, to też samica.marcel pisze:samicaDylla pisze: A jak się określa kobietę, która wyrywa mężczyzn w celach erotycznych?![]()

.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 7:15 pm przez marcel, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Może, ale wtedy już nie jest panią z zasadami, tylko... No właśnie, tylko kim? Brakuje mi słowa, ale mającego wydźwięk pozytywny, które by taką kobietę określało.marcel pisze:
noo a pani z zasadami nie może wyrywać w celach erotycznych?

No i czy poczynania w świadomych snach wpływają na wagę obyczajów, czy też może tylko te na jawie

.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 7:14 pm przez marcel, łącznie zmieniany 1 raz.
.
- Prometeusz
Chyba już wiem o co chodzi.
Poszukałem synonimów, oto co znalazłem:
Możesz sobie wybrać które Ci pasują
Wg. mnie najbardziej pasują: adoratorka, amantka, kocica, kusicielka, lolitka, zalotnica.
A to mnie rozbawiło - podfruwajka
Myślę, że jakiekolwiek zabarwienia wynikają z kultury i naturalnej kolei rzeczy, a raczej jej odwróceniu przez kulturę.
Poszukałem synonimów, oto co znalazłem:
adoratorka, amantka, bałamutka, dzierlatka, elegantka, erotomanka, faworytka, femme fatale, flirciara, flirciarka, kocica, kokietka, kotka, kusicielka, lolitka, maniaczka seksualna, modliszka, niewiniątko, nimfetka, nimfomanka, oblubienica, panieneczka, panienka, podfruwajka, podlotek, podrywaczka, sikorka, siksa, szelmutka, świntucha, trzpiotka, wamp, wampirzyca, wielbicielka, wszetecznica, zakochana, zalotnica
Możesz sobie wybrać które Ci pasują

A to mnie rozbawiło - podfruwajka

Myślę, że jakiekolwiek zabarwienia wynikają z kultury i naturalnej kolei rzeczy, a raczej jej odwróceniu przez kulturę.
.
Ostatnio zmieniony pt gru 02, 2016 3:29 pm przez kasica, łącznie zmieniany 1 raz.
Rzeczywiście... dopiero jak o tym napisałaś, to sobie to uświadomiłem... We śnie nigdy nie myślę o innych! Żeby tak tera to przenieść na życie na jawiekasica pisze:mysle , że we śnie ja nie zwracam uwagi na to kto co pomysli o mnie i itp. podswiadomie wiem, że ja tu rządze, a innych mam głęboko w......
A w życiu " realnym " człowiek znajdzie sobie tysiąc ograniczeń i rzuca kłody pod nogi. Boi się , że jak mu sie nie uda to będzie po prostu wyśmiany i znów zakopie się we własnej norze.

Zdarzało mi się parę razy w krótkim okresie, że odzyskiwałem świadomość snu. Jednak po czasie już mi się to przestało zdarzać. A szkoda, bo można nieźle się pobawić 

Jak skutecznie podniecić kobietę i umiejętnie na nią wpływać.
Najprościej, bez czarodziejskich hockow-klocków, wiszenia głową w dół czy stania przed snem na jednej nodze, świadome śnienie wywołać Piracetamem. Jeden tabs i można łowić ryby w łóżku