"Transerfing w 78 dni"
Re: "Transerfing w 78 dni"
.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 9:19 pm przez marcel, łącznie zmieniany 2 razy.
.
- Prometeusz
.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 8:57 pm przez marcel, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Coś po polsku ze strony, która może wyda się bardziej wiarygodna.
http://laboratoria.net/artykul/14375.html
+ ekstrakcik:
Komórki Candida wytwarzają także neurotoksyny, substancje chemiczne wywierające negatywne działanie na ośrodkowy układ nerwowy- mózg, które wywołują stany depresyjne i rozchwianie emocjonalne. Często zdarza się, ze objawy te przybierają formę fobii, nerwicy, natręctw, a w wielu przypadkach przypominają schizofrenię [13].
We wspomnianym przeze mnie przypadku (nadczynność tarczycy) TSH powróciło do normy (możliwy wpływ candidy na przysadkę).
http://laboratoria.net/artykul/14375.html
+ ekstrakcik:
Komórki Candida wytwarzają także neurotoksyny, substancje chemiczne wywierające negatywne działanie na ośrodkowy układ nerwowy- mózg, które wywołują stany depresyjne i rozchwianie emocjonalne. Często zdarza się, ze objawy te przybierają formę fobii, nerwicy, natręctw, a w wielu przypadkach przypominają schizofrenię [13].
We wspomnianym przeze mnie przypadku (nadczynność tarczycy) TSH powróciło do normy (możliwy wpływ candidy na przysadkę).
Jeżeli postanowisz postrzegać pozornie negatywną zmianę w scenariuszu jak pozytywną, to wszystko takim właśnie się okaże. …
Każde zdarzenie witasz jako pozytywne i tym samym zawsze trafiasz na korzystne odgałęzienie ...
Każde zdarzenie witasz jako pozytywne i tym samym zawsze trafiasz na korzystne odgałęzienie ...
.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 7:51 pm przez marcel, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Dla tych, co chcą bardziej zgłębić temat jest np. wyszczególniona literatura poniżej arta. Są także publikacje, ale te prestiżowe w wersji online w większości są odpłatne.
W jaki sposób według ciebie pacjent Kowalski może zweryfikować to, co piszą naukowcy, czasami podający odmienne wyniki i wnioski? Nie wspomnę o celu niektórych.
Tak jak pisałam, taką zabawę zza monitora możemy prowadzić, co nie zmieni uzyskanego efektu. Można go podważać i z jakiegoś powodu bardzo ci na tym zależy.
Marcel, ponownie dałam się wciągnąć w tę rozmowę, ale chyba niepotrzebnie. Niech każde pozostanie we własnej iluzji.
W jaki sposób według ciebie pacjent Kowalski może zweryfikować to, co piszą naukowcy, czasami podający odmienne wyniki i wnioski? Nie wspomnę o celu niektórych.
Tak jak pisałam, taką zabawę zza monitora możemy prowadzić, co nie zmieni uzyskanego efektu. Można go podważać i z jakiegoś powodu bardzo ci na tym zależy.
Marcel, ponownie dałam się wciągnąć w tę rozmowę, ale chyba niepotrzebnie. Niech każde pozostanie we własnej iluzji.

Jeżeli postanowisz postrzegać pozornie negatywną zmianę w scenariuszu jak pozytywną, to wszystko takim właśnie się okaże. …
.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 7:52 pm przez marcel, łącznie zmieniany 4 razy.
.
Bo ktoś bardziej uprzejmy zasugerował kontynuowanie tematu 
Dobre maniery są przydatne.

Dobre maniery są przydatne.
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2015 6:50 pm przez Cenote, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 7:52 pm przez marcel, łącznie zmieniany 3 razy.
.
Przedstawiłam to, co online było możliwe. Podzieliłam się tym. Skoro nie chce ci się czytać wymienionych publikacji, na których jest oparty art ... Może powinnam je tu udostępnić, jakoś.marcel pisze:Cenote pisze:Bo ktoś bardziej uprzejmy zasugerował kontynuowanie tematu
Cenote powtórzę:
ten art który przedstawiłaś nie dowodzi według mnie w jednoznaczny sposób że kandydoza jest powodem depresji , poza tym napisałaś że są pod spodem odnośniki do innych artów- to na stawiającym tezę ciąży obowiązek przedstawienia wiarygodnych źródeł o tym że są badania w jasny i konkretny sposób udowadniający to. TEGO WEDŁUG MNIE NIE ZROBIŁAŚ.
To co próbujesz wciskać jest tylko marną kobiecą grą komunikacyjną mającą na celu podniesienie swojego dobrego samopoczucia łechczącą twoje ego.
I nie ty będziesz uczyła mnie dobrych manier![]()
pozdrawiam
Masz kompetencje, żeby się zgodzić lub nie zgodzić z tezą / opracowaniami, nazwijmy ich ogólnie, naukowców? Bo ja nie i nie ja stawiam "tezy". Nie są dla mnie też dowodem relacje pacjentów w internecie. Mnie przekonało, bo zadziałało, a innych nie musi.
Co do reszty ... piszesz o EGO?

Ucz się od kogo chcesz.
Pozdrawiam trochę mniej czule

Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2015 10:52 pm przez Cenote, łącznie zmieniany 1 raz.
- Prometeusz
Dzięki @Cenote, o takie informacje właśnie chodziło. Zawsze warto sprawdzić czy przy tych objawach nie chodzi akurat o grzyba. 
Jednak myliłem się, ktoś próbował z Ciebie zrobić czarownicę, ale mu się nie udało.

Jednak myliłem się, ktoś próbował z Ciebie zrobić czarownicę, ale mu się nie udało.

Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2015 11:12 pm przez Prometeusz, łącznie zmieniany 2 razy.
Taki jest kres wszelkiego gejdżu: wola gejdżowania.
Prometeusz pisze:Dzięki @Cenote, o takie informacje właśnie chodziło. Zawsze warto sprawdzić czy przy tych objawach nie chodzi akurat o grzyba.

\
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 7:53 pm przez marcel, łącznie zmieniany 1 raz.
.
.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2015 10:08 pm przez marcel, łącznie zmieniany 2 razy.
.
- Prometeusz
Nie chce mi się czytać tego %-)
Taki jest kres wszelkiego gejdżu: wola gejdżowania.
Nie czytaj.Prometeusz pisze:Nie chce mi się czytać tego %-)

Ciekawe, że strony udające pomocne zajmują się straszeniem ludzi, działają na zasadzie kopiuj-wklej, powielają bzdury. A ludzie jak barany za tym podążają. Często spotykam takich ludzi w sklepie, kupują to co akurat jest modne, a dla organizmu człowieka niewłaściwe. A potem się dziwią, że mają jakieś dziwne choroby. Umiar i rozsądek. Polecam